Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/7/6/petralundh.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/7/6/petralundh.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/7/6/petralundh.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 FAQ - petralundh.com Bröllopsfotograf Skåne, Åkarp, Malmö, Lund, Falsterbo, Höllviken, Helsingborg, Ängelholm

Vanliga Frågor och Svar.

 

Ses vi innan du fotograferar vårt bröllop?

Ja, jag träffar er för ett första möte, på ett café i närheten, där vi pratar om era tankar om bröllopet och andra önskemål ni kanske har. Här får jag även möjlighet att berätta för er hur jag jobbar och hur vi går vidare fram till bröllopet.

Vad händer om det regnar?

Jag ser till att vi har andra alternativ än att vara ute under bar himmel. De mest fantastiska bilderna är tagna under ett tak, under ett träd i en skog eller under ett vackert paraply.

Fotograferar du med blixt?

Ja när solen gått ner, fram tills dess fotograferar jag utan blixt (såklart finns det alltid undantagsfall) Ju mer ljus det finns i rummet i form av levande ljus eller annan punktbelysning, ju bättre blir bilderna, allt för att blixten ska få stanna i väskan så länge som möjligt! Sammanfattningsvis… ju mer ljus i lokalen desto bättre möjlighet har jag att fånga stämningen under kvällen!

Hur levererar du bilderna?

Bilderna levereras på USB-sticka som skickas via snigelpost i högupplösta filer att disponera fritt.

Vi vet inte vart man tar de finaste porträtten, kan du hjälpa oss med det?

Jag rekar alltid innan jag fotograferar, letar efter fina platser, ser vart solen står den tid vi kommer att fotografera under bröllopet. De finaste porträtten dagtid tas i jämn skugga. Stark sol tenderar att ge skarpa och hårda kontraster. Ofta är det ställen jag känner väl till sedan tidigare. Är det platser långt bort finns ju det finurliga Google maps numera med streetview (tackar hjärtligast för dagens fantastiska teknik)

Vad händer om din kamera går sönder?

Lugn, jag har alltid minst två kameror med mig (vis av erfarenhet) Jag sparar även ner alla bilderna dubbelt under dagen om ett minneskort skulle lägga av!

En del fotografer har assistent, har du också det?

På de allra flesta bröllop har jag en assistent som hjälper mig. Assistenten hjälper mig att ta de bilder jag själv inte hinner/kan ta. Som fotograf kan jag ju bara vara på ett ställe, så då rycker assistenten in. Dock är assistentens bilder bara en bonus inget som ni betalar nåt extra för!

Om du blir sjuk, vad gör vi då?

Jag tar mitt jobb som fotograf på stort allvar och det skulle krävas att jag var oerhört sjuk för att inte dyka upp. Om det skulle hända så försöker jag ordna en annan fotograf åt er. Jag samarbetar med andra fotografer här i Skåne som hjälper er om jag skulle bli sjuk.

Vi gifter oss utomlands, reser du?

Inga problem, särskilt inte om ni gifter er i Frankrike … eftersom jag pratar flytande franska och är en äkta Frankofil. Resa och boende till självkostnadspris!