Det Här är Jag!

 
Hej, jag heter Petra!

 Redan som 12-årig började jag fotografera då jag fick min första lilla kompakt kamera med  kubblixt (tyvärr glömde jag den på Natur historiska museet i Göteborg tre år senare)

Jag hade två mål i livet som ung, ett att bli fotograf, två att lära mig franska Jag hörde franska på tv:n en gång (då fanns det bara kanal ett och TV 2) och tyckte att det var det vackraste språk jag någonsin hört och bestämde mig där och då för att det språket ska jag också kunna tala en dag.

Lusten att fotografera.

föddes hos mig redan som liten då pappa köpte en Minolta (år 1973 tror jag det var) systemkamera och fotograferade allt han såg.

Som 20-åring begav jag mig till Frankrike en tredje gång för att lära mig franska och äntligen, när jag ett år senare kom hem pratade jag språket flytande. Med mig på resan hade jag min första egna analoga systemkamera, en begagnad Nikon FE, det var kärlek vid första ögonkastet!

Väl hemma igen tog jag mig an att nå mitt andra mål i livet, att bli fotograf. Fick plats hos en reklamfotograf och under ett och ett halvt år fick jag lära mig allt om att fotografera i studio, måla fonder, släpa blixtar, men även uppleva magin i att framkalla och göra bilder i mörkrum.

Livet kom emellan och kameran hamnade lite på undantaget. Två barn senare köpte jag min första digitala systemkamera. Men innan dess hann jag utbilda mig till både fransklärare och samtalscoach, något som verkligen varit en tillgång i mitt möte med andra människor.

Jag har alltid två saker med mig på vägen; humorn som är mitt absolut starkaste vapen och sen en liten fråga om det blir lite knöligt; vad är det värsta som kan hända.

I dag har köpt min femte digitala systemkamera, jobbat som assistent åt bröllopsfotograf och ser bilderna genom linsen som en 47-åring. Och jag älskar det. Alla bilder som kan tas, alla ögonblick som inte kommer åter, alla känslor som ska förevigas. Jag vill ta alla dessa bilder på alla dessa ögonblick, känslor, människor. nu.

Varför ska ni välja mig?

♥ För att ni tycker om mina bilder, min bildstil är en reflektion av min personlighet.

♥ För att ni vill känna er trygga och avslappnade på er stora dag i vetskapen om att jag har koll på läget.

♥ För att ni gillar att skratta (gärna tillsammans med mig) för att ni är naturliga och för att ni uppskattar en fotograf som drar ett eller annat dåligt skämt.

♥ För att ni uppskattar en fotograf som älskar att prata känslor och som ser det som ett privilegium att få vara med och dela er största dag i livet.

Elin och Matthias bröllop Flädie mat o vingård 2016“Hej Petra! Bilderna har kommit och vi är så nöjda, vilka underbara bilder! Vi satt och log hela kvällen när vi tittade på dem och så      många bilder det blev! Ett stort tack till dig!”

   Elin & Mathias Kellersson

  Flädie mat & vingård 2016